top of page

Handwerken, knutselen, tekenen, natuur en sporten stonden in mijn jeugd voorop. De boeken die ik van de bibliotheek haalde gingen over natuur of geschiedenis. Leesboeken liet ik links liggen.

 

Tijdens mijn studie aan de Technische Universiteit was ik redactielid van de universiteitskrant Cursor. Ik interviewde hoogleraren en studenten als ze een interessant verhaal te vertellen hadden. In die tijd heb ik het schrijven ontdekt. Pas veel later ontdekte ik het lezen, het verdwijnen in een boek, het opgaan in een andere wereld.
 

Als architect ben ik dagelijks op zoek naar het verhaal van mijn opdrachtgevers. Hoe willen ze wonen of werken? Wat vinden ze belangrijk? Ik vertrek pas bij een kennismakingsgesprek als ik het verhaal helder heb. Daarna komen de beelden en vervolgens het ontwerp.


Soms inspireert een gesprek of een bezoek aan een locatie me tot het schrijven van een verhaal. Ik combineer feiten over een plek met levens van fictieve personages. Zo kwam ik op het idee voor het boek Grensgevallen.

 

Momenteel werk ik aan een historische roman over ontdekkingsreiziger Abel Tasman.

 

Mijn boekenlijst (wat ik lees en las) >>
 

bottom of page